Tandplaqueverklikkers 

 

GEBRUIKSAANWIJZING EN UITLEG VAN TANDPLAQUEVERKLIKKERS:

 

Tandplak is moeilijk zichtbaar door de kleur. Tandplak heeft dezelfde kleur als de tanden en kiezen. Doordat het moeilijk te zien is of er na de poetsbeurt nog steeds tandplak op de tanden en kiezen aanwezig is, zijn er tandplaqueverklikkers uitgevonden. Deze verklikkers geven met een kleur aan waar precies de tandplak is achtergebleven. Kortom, tandplaqueverklikkers worden gebruikt om het resultaat van het poetsen te controleren.

 

De tandplaqueverklikkers werken als volgt:

  1. Poets zo goed mogelijk de tanden met een tandenborstel en het liefst met fluoride tandpasta, omdat dit de tanden beschermt. (Een teveel aan fluoride is eveneens slecht voor de tanden, omdat het dan het glazuur kan aantasten. Wat betreft de tandpasta is dit een prima hoeveelheid). Voor de ruimtes tussen de tanden kan flos, tandenstokers of ragers worden gebruikt.
  2. Spoel de mond goed met water.
  3. Neem één kleurtablet uit de verpakking.
  4. Kauw de kleurtablet fijn, zodat de kleurstof mengt met het speeksel in de mond. Breng daarna de kleurstof met de tong goed in contact met de binnen- en buitenkant van alle tanden en kiezen (± 1 minuut). Het speeksel vermengt met de tandplaqueverklikker mag je absoluut niet doorslikken!
  5. Spuug de kleurstof uit. Spoel daarna de mond nog één keer goed met water.
  6. Kijk nu waar de donkergekleurde plaatsen zitten. Hier zit nog veel tandplak.
  7. Gebruik de kleurtabletten in het begin minstens eenmaal per week, totdat een perfecte mondhygiëne is bereikt. Gebruik de kleurtabletten daarna eenmaal per maand.